Over de molenprijs

De BankGiro Loterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld en georganiseerd door Vereniging De Hollandsche Molen, met ondersteuning van de BankGiro Loterij. De BankGiro Loterij Molenprijs wordt jaarlijks toegekend aan de molen met een restauratieplan of een op verbetering gericht project dat de meeste publiekstemmen heeft gewonnen. Dat plan kan dus het fysieke herstel van de molen of een molenonderdeel behelzen, door middel van een restauratie maar het kan ook een materiële aanvulling van de molen bevatten, bijvoorbeeld het creëren van een educatief centrum.

Wat is de BankGiro Loterij Molenprijs?
De Molenprijs is een initiatief van Vereniging De Hollandsche Molen die wordt ondersteund door de BankGiro Loterij. Het publiek stemt op de favoriete molen uit een door de vakjury vastgestelde shortlist. Het projectplan met de meeste stemmen wint de hoofdprijs ter waarde van € 75.000,-. Daarnaast wordt er nog een bedrag verdeeld onder de twee genomineerden die niet de hoofdprijs winnen. Iedere stem levert de genomineerde projecten € 1,– op.

Hoe zijn de genomineerden geselecteerd?
Moleneigenaren hebben hun molen zelf tot en met 31 mei 2019 kunnen aanmelden om genomineerd te worden voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2019. De uiteindelijke nominatie werd uitgevoerd door een onafhankelijke vakjury. De vakjury maakte uiteindelijk de selectie van de molenprojecten die meedingen naar uw stem en de BankGiro Loterij Molenprijs 2019.

Hoe kan ik stemmen op mijn favoriete molen?
Via de website www.molenprijs.nl kan gestemd worden. Door het uitbrengen en bevestigen van een stem met behulp van een e-mailadres, maakt de stemmer kans op een luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-. Eén arrangement wordt verloot onder alle stemmers. Meer informatie over de actievoorwaarden.

Kan ik vaker stemmen?
Per e-mail adres kan men maar één keer een stem op één van molens uitbrengen. Bij meerdere e-mail adressen dan kan men per adres één keer stemmen.

Wint de molen met de meeste stemmen?
Ja, nadat een vakjury de genomineerden heeft bepaald, op basis van de door de moleneigenaren verrichtte voordrachten, kan het publiek een stem uitbrengen op één van die molens. De publieksstemming bepaalt wie er wint, de molen met de meeste stemmen dus.

Wat wint de molen met de meeste stemmen?
De winnende molen ontvangt eenmalig een bedrag van € 75.000,- dat besteed dient te worden aan het plan dat heeft meegedaan aan de BankGiro Loterij Molenprijs 2019.

Wat winnen de andere projecten?
De projecten die niet de hoofdprijs gewonnen hebben, ontvangen €1,- per uitgebrachte stem op hun project.
Bijvoorbeeld: het molenproject op de tweede plaats heeft 15.500 stemmen verzameld. Dan ontvangt dit molenproject als troostprijs €15.500,-. Met dat geld kunnen de verliezers een eerste start maken in de realisatie van hun project.
Wel is er een maximum voor het totaal uit te keren budget gesteld. Onder de verliezers wordt maximaal € 30.000,- verdeeld binnen de actie ‘Uw stem is een €1,- waard’.

Hoe maak ik kans op het luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-?
Door het uitbrengen van een stem met behulp van een e-mailadres, maakt men kans op een luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-, die verloot worden onder alle stemmers. Onder toezicht van een notaris wordt volstrekt willekeurig één e-mailadres geselecteerd. Dit is ook het e-mailadres dat wij gebruiken voor de communicatie met de winnaar. Na afloop van de actieperiode ontvangen alle stemmers via hun e-mail bericht over de uitslag van de Bankgiro Loterij Molenprijs. Met de winnaar van het arrangement nemen wij persoonlijk contact op.

Maak ik ook kans op het molen VIP arrangement als ik mij niet abonneer op de nieuwsbrief?
Ja, het luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,- wordt verloot onder alle stemmers op de BankGiro Loterij Molenprijs 2019. Daarin maakt het niet uit of men zich wel of niet geabonneerd heeft op de nieuwsbrief van Vereniging De Hollandsche Molen of De BankGiro Loterij. Wel moet de stem bevestigd zijn! Dan pas is de stem officieel en dingt u mee naar het luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-.

Let op!: mocht u het luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-gewonnen hebben, dan wordt door ons een e-mail bericht gestuurd naar het e-mailadres waarmee gestemd is.

Hoe weet ik of ik het luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-gewonnen heb?
Onder toezien van de notaris wordt uit alle stemmers één winnaar getrokken. Hij of zij wordt hiervan uiterlijk 1 november 2019 persoonlijk op de hoogte gebracht per e-mail, op het e-mailadres dat is gebruikt om te stemmen.