Over de molenprijs

De VriendenLoterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld en georganiseerd door De Hollandsche Molen, met ondersteuning van de VriendenLoterij. De VriendenLoterij Molenprijs wordt jaarlijks toegekend aan de molen dat de meeste publiekstemmen heeft gewonnen voor hun project. Dat project kan een aanvulling van de molen bevatten, bijvoorbeeld de bouw van een educatie-centrum of het uitbreiden van de molenwinkel. Het kan ook het herstel van de molen of een molenonderdeel zijn.

Het bestuur van De Hollandsche Molen nomineert uit alle aanmeldingen een aantal veelbelovende projecten. Het publiek bepaalt tijdens de stemperiode in september welk project wint. Het project met de meeste stemmen wint de hoofdprijs ter waarde van € 75.000,- inclusief BTW. Daarnaast wordt er nog een bedrag verdeeld onder de genomineerden die niet de hoofdprijs winnen. Iedere stem levert deze projecten € 1,– op.

Hoe zijn de genomineerden geselecteerd?
Moleneigenaren konden hun molenproject tot en met 15 juli 2021 aanmelden. De uiteindelijke nominatie werd bepaald door het bestuur van De Hollandsche Molen aan de hand van de vooraf gestelde criteria.

Hoe kan ik stemmen op mijn favoriete molen?
Via de website molenprijs.nl kan gestemd worden. Door het uitbrengen en bevestigen van een stem met behulp van een e-mailadres, maakt de stemmer kans op een luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-. Eén arrangement wordt verloot onder alle deelnemers die hun stem hebben bevestigd. Hier vindt u meer informatie over de actievoorwaarden.

Kan ik vaker stemmen?
Per e-mail adres kan men maar één keer een stem op één van de genomineerde molens uitbrengen. Bij meerdere e-mail adressen kan men per e-mailadres één keer stemmen.

Wint de molen met de meeste stemmen?
Ja, de publieksstemming bepaalt wie er wint. De winnende molen ontvangt eenmalig een bedrag van € 75.000,- inclusief BTW dat besteed dient te worden aan het plan dat is ingediend voor de VriendenLoterij Molenprijs 2021. Het gehele proces staat onder toezicht van de notaris.

Wat winnen de andere projecten?
De projecten die niet de hoofdprijs gewonnen hebben, ontvangen €1,- per uitgebrachte stem op hun project.
Bijvoorbeeld: het molenproject op de tweede plaats heeft 6.500 stemmen verzameld. Dan ontvangt dit molenproject als troostprijs € 6.500,-. Met dat geld kunnen de verliezers een eerste start maken in de realisatie van hun project.
Wel is er een maximum voor het totaal uit te keren budget gesteld. Onder de verliezers wordt maximaal € 30.000,- verdeeld binnen de actie ‘Uw stem is een €1,- waard’.

Hoe maak ik kans op het luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-?
Door het uitbrengen van een stem met behulp van een e-mailadres en deze te bevestigen,  maakt men kans op een luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-. Deze wordt verloot onder alle deelnemers die hun stem hebben bevestigd. Stemmen die niet zijn bevestigd worden uitgesloten. Onder toezicht van een notaris wordt volstrekt willekeurig één e-mailadres geselecteerd. Dit is ook het e-mailadres dat wij gebruiken voor de communicatie met de winnaar. Met de winnaar van het arrangement nemen wij persoonlijk contact op. Na afloop van de actieperiode ontvangen alle stemmers via hun e-mailadres een bericht over de uitslag van de VriendenLoterij Molenprijs 2021.

Maak ik ook kans op het molen VIP arrangement als ik mij niet abonneer op de nieuwsbrief van De Hollandsche Molen of De VriendenLoterij?
Ja, het luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,- wordt verloot onder alle deelnemers die hun stem hebben bevestigd op de VriendenLoterij Molenprijs 2021. Daarin maakt het niet uit of men zich wel of niet geabonneerd heeft op de nieuwsbrief van De Hollandsche Molen of De VriendenLoterij. Nogmaals, wel moet de stem bevestigd zijn! Dan pas is de stem officieel en dingt u mee naar het luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-.

Hoe weet ik of ik het luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,- gewonnen heb?
Onder toezien van de notaris wordt uit alle deelnemers die hun stem hebben bevestigd ad random één winnaar getrokken. Hij of zij wordt hiervan uiterlijk 
1 november 2021 persoonlijk op de hoogte gebracht per e-mail, op het e-mailadres dat is gebruikt om te stemmen.