Peter’s ‘Don Quijote Challenge’: fietsen langs 366 molens in Nederland

Elk jaar tourt fietsfanaat Peter Reuderink vele kilometers op zijn racefiets door Nederland, met altijd een goed doel voor ogen. Dit jaar heeft hij als doel langs 366 molens in Nederland te fietsen en deze onder de aandacht te brengen. Als Vereniging De Hollandsche Molen zijn wij ontzettend blij met zulke mooie acties, dus daar staan we graag even bij stil.

De 59-jarige Woerdenaar vernam van het probleem dat veel molens stilstaan vanwege het feit dat de roeden onveilig zijn en afgekeurd. Zo heeft het Utrechts Landschap 19 van haar 23 molens eind vorig jaar stilgezet. En dat gaat hem aan het hart. Hij wil met zijn fietstocht geld ophalen voor de molens en Vereniging De Hollandsche Molen. Wanneer het kan probeert hij op zijn fiets te stappen om nieuwe molens te bezoeken. Zijn routes zijn te volgen op Strava onder zijn eigen naam:  Peter Reuderink.

Elke dag plaatst hij minimaal 1 molen met een mooi verhaal op Twitter: @BlueBikeGreenH (of zoek #366molens) en in het Engels op Facebook: Peter Reuderink 

Vind je dit nu een leuk initiatief sponsor dan Peter op zijn Go Fund Me pagina (klik op de link of zoek naar 366 molens). De opbrengst wordt volledig geschonken aan de Vereniging De Hollandsche Molen. Jouw bijdrage is daar uiteraard ook welkom!

Hieronder staat een selectie van de bezochte molens tijdens de tocht en een video over Peter en zijn ‘Don Quijote Challenge’.

Video over Peter en zijn ‘Don Quijote Challenge’ door © RPL TV Woerden.

Volg de fietstocht van Peter langs de molens via onderstaande kanalen: