POM-status voor Molenstichting SIMAV

De minister van OC&W heeft in januari de POM-status toegekend aan de Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden (SIMAV). Een bijzondere erkenning voor de bewezen kwaliteit van de molenstichting. De SIMAV is daarmee na Stichting De Fryske Mole en de Rijnlandse Molenstichting de derde molenstichting in Nederland die deze POM-status verkrijgt.

De SIMAV ziet de aanwijzing als een erkenning voor haar jarenlange inzet voor het molenbehoud. De POM-status (Professionele Organisatie voor het Monumentenbehoud) is de erkenning van de Nederlandse overheid dat de stichting als grote molenorganisatie haar kerntaak, het in stand houden van haar 33 molens op een professionele wijze verricht.

Met de POM-status komt SIMAV vooraan in de rij te staan bij de toekenning van subsidies, waardoor er minder financieel gevaar dreigt als de subsidie-potten van het rijk overvraagd worden.

De professionele erkenning geeft ook meer zelfstandigheid in het besteden van de gelden. Waar anderen goedkeuring moeten verkrijgen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, krijgt SIMAV het vertrouwen voldoende deskundigheid te bezitten om veel zelf te kunnen beslissen.

Voor meer informatie, klik hier