Nieuwe roeden

Crowdfunding

Nieuwe roeden

730 / 25.000
De Kersenboom - Rijsoord

Ongetwijfeld heeft u gehoord dat er momenteel tientallen molens in ons land stilstaan. De aanleiding hiervoor is dat de afgelopen jaren bij enkele windmolens in ons land onverwacht wieken zijn gebroken. Gelukkig was er slechts materiële schade en deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Wij namen in 2021 het initiatief de molenroeden en de breuken te onderzoeken, want veiligheid staat immers voorop. Het aantal breuken moet dan ook omlaag.

Uit ons onderzoek kwam naar voren dat de komende tien jaar maar liefst duizend roeden dienen te worden vervangen. De oorzaak is vooral dat veel roeden op leeftijd raken en verschillende exemplaren constructieve gebreken blijken te hebben. Vervanging van al die roeden is natuurlijk een uitdaging van formaat: praktisch én financieel. Wij rekenen voor een deel op bijdragen van de overheid en fondsen. Aanvullende financiering van ons Molenfonds is echter noodzakelijk.

Zwart
Bovenmolen G - Schermerhorn

Wij willen graag dat volgend jaar zoveel mogelijk molens veilig kunnen draaien. In 2023 viert De Hollandsche Molen namelijk het 100-jarig jubileum. Ook u kunt helpen om er een extra feestelijk jaar van te maken. Samen moet het toch lukken om die molens weer in gang te zetten!

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!
 

Met welk bedrag wil je dit project steunen?