Bakkerij

Een bakkerij in de korenmolen, het lijkt de meest logische bestemming. Zeker nu de aandacht voor natuurlijke voeding en ambachtelijke streekproducten groot is. Brood bakken zoals dat vroeger gedaan werd, waarbij de klant ziet waar het meel vandaan komt. Steeds meer particulieren weten de weg naar de molenwinkel te vinden, en de vraag naar spelt meel groeit nog altijd.

Het vestigen van een bakkerij heeft echter nogal wat voeten in de aarde. Een bakkerij is een onderneming, die vraagt om een ondernemingsplan. Er moet voldoende ruimte aanwezig zijn, en het bestemmingsplan dient de vestiging toe te laten. Is dat er niet, dan moet er wellicht ruimte bijgebouwd worden. Daarvoor is in het geval van een rijksmonumentale molen een monumentenvergunning nodig van de gemeente, die daarover geadviseerd wordt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Links
www.cultureelerfgoed.nl
www.nbc.nl
www.voedingscentrum.nl
www.bakkerswereld.nl
www.kvk.nl

Voorbeelden
Oerse molenbakker, Veldhoven
Dungense molenbakker, Sint Michielsgestel
Sint Anna molen, Nijmegen