Routes langs molens

Van molens kunt u op verschillende manieren genieten: wandelend, fietsend, met de auto of op de motor. Er zijn volop websites waar u prachtige routes kunt vinden. Wij wijzen u graag de weg en zetten een aantal websites met routes langs molens in Nederland op een rij. Er is altijd wel een route te vinden die bij u past. Wij wensen u veel plezier!

Fietsroutes langs de mooiste molens!

Fietsnetwerk.nl is een aanbieder van thematische fietsroutes langs het fietsknooppuntennetwerk. U vindt hier een enorm aanbod aan routes door heel Nederland. Deze zijn voorzien van bijzondere afstapmomenten. Onder het thema ‘molens’ vindt u een groot aantal routes langs molens.

Ontdek Nederland met meer dan 5.000 wandelroutes

Wandelzoekpagina biedt wandelaars meer dan 5.000 dagwandelingen, wandelkaarten, stadswandelingen, GPS-wandelingen en themawandelingen in Nederland, waaronder tientallen molenwandelingen.

Uit liefde voor molens en wandelen

Molenwandelingen.nl is een website die gaat over de liefde voor molens en wandelen. U vindt hier molenwandelingen in alle provincies, vooral in Zuid-Holland.

Waar molens fraai boven het landschap uitsteken

Ontdek de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden (in Zuid-Holland en Utrecht) met drie molenfietsroutes. De routes voeren langs prachtige streken waar Molenstichting SIMAV 33 molens in beheer heeft.

Culturele molenroutes door Europa

Via Molina wil door heel Europa molenroutes toegankelijk maken voor het publiek. Zo zijn er diverse routes in Nederland uitgezet, maar bijvoorbeeld ook in Denemarken.