Ruim 400.000 euro voor De Hollandsche Molen bij Goed Geld Gala BankGiro Loterij

Tijdens het Goed Geld Gala op 20 februari jl. in museum Singer Laren in Laren ontving De Hollandsche Molen uit de loterijopbrengst 2017 van de BankGiro Loterij 400.000 euro.
Het bedrag voor de vereniging uit de opbrengst van het geoormerkt werven van afgelopen jaar is 28.330 euro. Bij het geoormerkt werven spelen nieuwe deelnemers aan de loterij voor een specifiek goed doel, in dit geval De Hollandsche Molen. Beide bedragen worden gestort in het Molenfonds, waaruit met name het groot onderhoud aan molens wordt betaald.

De BankGiro Loterij schenkt dit jaar ruim 74,8 miljoen euro aan de cultuur in Nederland. Dat is een recordopbrengst. De loterij bevestigt hiermee eens te meer dat zij dé cultuurloterij van Nederland is. Maar liefst 78 organisaties ontvingen in Singer Laren een bijdrage. De 619.000  deelnemers van de BankGiro Loterij maken het mogelijk dat ook dit jaar weer vele vormen van cultuur worden gesteund.

De Hollandsche Molen is al sinds 2001 partner van deze goededoelenloterij. De vereniging is erg blij met de jarenlange samenwerking, want vanaf dat jaar zijn mede dankzij de bijdragen van de BankGiro Loterij vele molens in volle glorie hersteld. Op de foto is duidelijk te zien dat vlnr Leo Endedijk, hoofd belangenbehartiging, Nicole Bakker, directeur, en uiterst rechts Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen zichtbaar blij zijn met het ontvangen bedrag. Ook Albert Verlinde, ambassadeur van de BankGiro Loterij, deelt in de vreugde.
(Foto: Roy Beusker)