Versoepelingen per 5 juni geven molens meer lucht

Er is weer meer mogelijk op de molen! De versoepelingen van de coronamaatregelen die het kabinet op 28 mei aankondigde bieden de molenaars meer ruimte om niet alleen zelf op hun molen aanwezig te zijn, maar ook om weer bezoekers te ontvangen. Dat is natuurlijk prachtig nieuws met de zomer voor de deur.

De basismaatregelen blijven van kracht. Wij verzoeken u dringend om deze in acht te blijven nemen. Over wat dit in de praktijk gaat betekenen, heeft De Hollandsche Molen overlegd met het Gilde van Vrijwillige Molenaars, het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde, het Gild Fryske Mounders en het Erfgoedplatform. Er kan veel, maar nog niet alles.

We zetten voor u op een rijtje wat er op en rond de molen vanaf zaterdag 5 juni weer mogelijk is.

  • Bezoek op de molen is weer mogelijk;
  • Houd overal 1.5 meter afstand. Zorg ervoor dat de bezetting op de molen hierop is afgestemd;
  • Draag in de molen mondkapjes;
  • Horeca bij molens mag open;
  • Schoolklassen zijn ook welkom. Deze vallen onder georganiseerde jeugdactiviteiten onder de 18. Losse schoolklassen kunnen ook worden uitgenodigd, mits de anderhalve meter wordt gehanteerd. Het aantal leerlingen moet dan worden meegeteld bij het totale aantal.

Protocol
Vorig jaar al is op initiatief van het Erfgoedplatform een protocol voor monumenten opgesteld. Daaraan hebben we destijds enkele molenspecifieke aspecten toegevoegd. Dit protocol vindt u hier

Meer informatie over de huidige coronasituatie is te vinden op rijksoverheid.nl en rivm.nl. U wordt via nieuwsbrieven, de website molens.nl en de sociale media op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met De Hollandsche Molen via [email protected]