Versoepelingen coronamaatregelen per 5 juni

Coronaregels per 25 september versoepeld

Onlangs maakte het kabinet bekend dat met ingang van 25 september de coronaregels worden  versoepeld. Zo is het vanaf die dag niet meer verplicht om anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Dat geldt dus ook voor de bezoekers van molens.
Molens zijn bovendien aangemerkt als zogenaamde ‘doorstroom locatie’. Dat betekent dat mensen molens kunnen betreden zonder coronatoegangsbewijs te laten zien.
Natuurlijk adviseren we rekening met elkaar te houden, bijvoorbeeld als iemand aangeeft wel afstand te willen houden. Anderhalve meter blijft immers een veilige afstand.

Mocht u overigens groepen mensen ontvangen op uw molen, raden wij u aan wel om een coronatoegangsbewijs te vragen.

De basisregels blijven onveranderd gelden:

– Was je handen.

– Zorg voor voldoende frisse lucht.

– Klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Meer weten over deze versoepelingen, klik hier

Informatie over de huidige coronasituatie is te vinden op rijksoverheid.nl en rivm.nl
U wordt via nieuwsbrieven, de website molens.nl en de sociale media op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met De Hollandsche Molen via dhm@molens.nl

Tot slot
Algemeen is het zo dat De Hollandsche Molen een advies geeft. Uiteindelijk is het ieders eigen verantwoordelijkheid hoe in deze situatie te handelen. We adviseren de gezondheid van iedereen en zeker van elke molenvrijwilliger voorop te stellen.  Voor de korenmolenaars verwijzen we naar de AKG adviezen.