Nationale Molendag op 11 en 12 mei!

Nationale Molendag op 11 en 12 mei!

Molendag compaign image

Kom naar de molen!

Op 11 en 12 mei 2024 is het weer VriendenLoterij Nationale Molendag, het grootste molenfeest van Nederland. Honderden wind- en watermolens in heel Nederland openen hun deuren om bezoek te ontvangen. Ga op pad en kijk je ogen uit. Benieuwd welke molen bij jou in de buurt open is tijdens Nationale Molendag?

Blauw
Kinderen en molenaars bij het kruirad van Molen Nooit Gedacht in Warnsveld

Elke molen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Er zijn dan ook duizenden enthousiaste vrijwilligers actief in molenland. Als molenaar, maar ook als molengidsen, in educatieteams of in molenwinkels waar meel, mosterd, olie, en meer molenproducten worden verkocht. Tijdens Nationale Molendag delen deze liefhebbers graag hun passie.

Lime
Molendag windmolentje

Molenaars en molengidsen staan overal klaar om hun bezoekers mee te laten genieten van dit oer-Hollandse levende monument. De geuren, geluiden, verhalen en de indrukwekkende oude techniek in een molen moet iedereen een keer beleven. Op veel plaatsen worden feestelijke activiteiten georganiseerd. En voor kinderen ligt er een leuk cadeautje klaar.

Blauw
Verhalen van de Wind

Dit jaar wordt voor het eerst tijdens Nationale Molendag het cultureel evenement 'Verhalen van de wind' georganiseerd. Hierbij brengen spoken word, muziek, beeld en geluid de verhalen van de molenaarscultuur tot leven. Ook worden er kinderworkshops georganiseerd die storytelling en maakopdrachten combineren.
Verhalen van de wind prikkelt je zintuigen en nodigt je uit om op een frisse en avontuurlijke manier in de molenaarscultuur te duiken.

Je kan dit evenement bijwonen bij molen de Zandhaas in Santpoort-Noord, molen De Adriaan in Haarlem en de molen van de Schoterveenpolder in Haarlem-Noord.

Voor tickets en data

Wil je jouw molen aanmelden voor Nationale Molendag 2024?

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!