Met jouw hulp kunnen we molens in Nederland behouden

De Windhond, Woerden - Wilco Bos

Wil je een project steunen? Dat kan via crowdfundacties van het Molenfonds. Bijvoorbeeld voor een restauratie of voor onderhoud van een specifieke molen. Elke euro gaat naar de molen!

Crowdfunding

Het verhuren van de Molenzaal is essentieel voor het onderhoud van Krijtmolen d’Admiraal. Om deze zaal nóg aantrekkelijker en duurzamer te maken, willen we het dak en de ramen isoleren, het interieur opknappen, voor betere verlichting zorgen, een nieuwe entree maken en de cv-ketel afschermen. Mogen we op jouw steun rekenen?

1.000 / 10.000
Krijtmolen d'Admiraal
Crowdfunding

Verplaatsing, teloorgang, restauratie, brand, herstel: molen De Kroon – ook wel Klarendalse Molen genoemd – in Arnhem heeft het allemaal meegemaakt. De kap, stelling en draagconstructie zijn nu dringend aan vervanging toe. Alleen dan kan de molen blijven draaien en blijft de molen open voor publieksbezoek.

10.220 / 10.000
Molen de Kroon, Arnhem
Crowdfunding

Op een prachtige plaats aan de rivier de Linge staat in het pittoreske dorpje Beesd molen De Vrijheid. De plaats valt onder het prachtige landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Betuwe. Molenaars Justin van den Heuvel, Eden van Toorn en Cees de Jong draaien meerdere keren per week met de molen en zorgen voor een gastvrije en aantrekkelijke plaats. Veel wandelaars, fietsers, toeristen op het water én kinderen weten hun weg dan ook naar de molen te vinden.

1.285 / 10.000
De Vrijheid in Beesd
Crowdfunding

Volgend jaar is de Braakmolen in Goor 50 jaar eigendom van De Hollandsche Molen. Als jij jouw 50ste verjaardag viert, wil je er toch netjes uitzien? En dat geldt ook voor deze molen. Nu is dat helaas allerminst het geval. Het rietdek is versleten en vertoont her en der gaten die provisorisch zijn gedicht. Ook de roeden hebben het einde van hun levensduur bereikt en zijn dringend aan vervanging toe. De molen verdient een facelift, zodat bezoekers, vrijwilligers en molenaars weer kunnen genieten van ‘hun’ molen. 

4.681 / 10.000
Rietdek op Braakmolen
Crowdfunding

In 1703 gaf Coenraad Baron van Dedem opdracht voor de bouw van De Wijhese Molen. Het is de oudste nog bestaande achtkante stellingmolen in Overijssel. De molen is maalvaardig en draait normaal gesproken iedere zaterdag. Maar de molen staat nu stil: het wiekenkruis moet worden vervangen.

4.452 / 5.000
Tijdens Open Monumentendag
Crowdfunding

‘De Molen van Sloten’ is een poldermolen in het eeuwenoude dorp Sloten, net binnen de gemeentegrens van Amsterdam en niet ver van Schiphol. Het is een achtkantige, rietgedekte, eikenhouten stellingmolen op een stenen voet. Gesitueerd aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder zorgt de molen - samen met het Akergemaal - voor de bemaling van de Westelijke Tuinsteden. En nu heeft de molen nieuwe wieken nodig!

13.589 / 15.000
Molen van Sloten CF

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!