Met jouw hulp kunnen we molens in Nederland behouden

Crowdfund

Wil je een project steunen? Dat kan via crowdfundacties van het Molenfonds. Bijvoorbeeld voor een restauratie of voor onderhoud van een specifieke molen. Elke euro gaat naar de molen!

Crowdfunding

Het is je misschien al opgevallen: molen 'De Roos' draait al een tijdje niet. Dit komt doordat er scheuren zijn ontdekt in de roeden. Roeden zijn de twee enorme stalen balken van meer dan 25 meter lang. Samen vormen ze de vier wieken. Om veilig te kunnen draaien moeten de roeden worden vervangen, maar daar is uiteraard veel geld voor nodig. 

14.800 / 15.000
Molen De Roos 1
Crowdfunding

Ongetwijfeld heeft u gehoord dat er momenteel tientallen molens in ons land stilstaan. De aanleiding hiervoor is dat de afgelopen jaren bij enkele windmolens in ons land onverwacht wieken zijn gebroken. Gelukkig was er slechts materiële schade en deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Wij namen in 2021 het initiatief de molenroeden en de breuken te onderzoeken, want veiligheid staat immers voorop. Het aantal breuken moet dan ook omlaag.

De Kersenboom - Rijsoord
Crowdfunding

De Schiedamse reuzen zijn de hoogste historische windmolens van de wereld. Ze maalden ooit als brandersmolen voor de jeneverindustrie.
Molen De Walvisch is de enige reus die het hele jaar kan worden beklommen door bezoekers uit binnen- en buitenland. 

10.025 / 10.000
Museummolen De Walvisch met daarachter molen De Drie Koornbloemen
Crowdfunding

De fundering van korenmolen De Arend in Zuidland moet vernieuwd worden. De molen staat nu niet stevig genoeg op zijn stenen voet en daardoor beschadigt het metselwerk en het draaiende binnenwerk van de molen. Door de fundering te vernieuwen en duurzaam uit te voeren kan de molen de toekomst weer stevig tegemoet. Help je mee om De Arend niet scheef te laten zakken?

2.264 / 0
Molen De Arend in Zuidland