Met jouw hulp kunnen we molens in Nederland behouden

De Windhond, Woerden - Wilco Bos

Wil je een project steunen? Dat kan via crowdfundacties van het Molenfonds. Bijvoorbeeld voor een restauratie of voor onderhoud van een specifieke molen. Elke euro gaat naar de molen!

Crowdfunding

In 1703 gaf Coenraad Baron van Dedem opdracht voor de bouw van De Wijhese Molen. Het is de oudste nog bestaande achtkante stellingmolen in Overijssel. De molen maalde graan voor bakkers en boeren in de omgeving. Totdat in 1940/1941 de molen werd onttakeld tot een kale romp met kap. De vrijgekomen bovenas is tijdens de oorlog door de Duitse bezetters in beslag genomen, omgesmolten en mogelijk verwerkt tot oorlogstuig.

945 / 5.000
Tijdens Open Monumentendag
Crowdfunding

‘De Molen van Sloten’ is een poldermolen in het eeuwenoude dorp Sloten, net binnen de gemeentegrens van Amsterdam en niet ver van Schiphol. Het is een achtkantige, rietgedekte, eikenhouten stellingmolen op een stenen voet. Gesitueerd aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder zorgt de molen - samen met het Akergemaal - voor de bemaling van de Westelijke Tuinsteden. En nu heeft de molen nieuwe wieken nodig!

1 / 20.000
Molen van Sloten
Crowdfunding

Ongetwijfeld heeft u gehoord dat er momenteel tientallen molens in ons land stilstaan. De aanleiding hiervoor is dat de afgelopen jaren bij enkele windmolens in ons land onverwacht wieken zijn gebroken. Gelukkig was er slechts materiële schade en deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Wij namen in 2021 het initiatief de molenroeden en de breuken te onderzoeken, want veiligheid staat immers voorop. Het aantal breuken moet dan ook omlaag.

730 / 25.000
De Kersenboom - Rijsoord

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!