Nico's 100-molens toer

Nico's 100-molens toer

Nico op de fiets

De aftrap van Nico’s 100-molens toer was op 18 juni 2020 met een bezoek aan de Lisserpoelmolen in Lisse. In april 2023 werd de 100e molen door Nico bezocht.

Nico’s conclusie is dat er steeds meer activiteiten worden georganiseerd om mensen de molen te laten bezoeken. Op veel molens zijn hele teams van vrijwilligers actief voor rondleidingen, verkoop molenproducten, klein onderhoud, publiciteit en bestuur. Er wordt positief gesproken over het werk van het bureau van De Hollandsche Molen. Zaken die aandacht vragen zijn de molenbiotoop en het feit dat het voor kleine molenstichtingen vaak moeilijk is om bestuursleden te vinden.

Positief is de voorzitter over het feit dat zoveel molenaars en eigenaren hebben gereageerd op zijn oproep hem uit te nodigen. Regelmatig waren er burgemeesters en wethouders aanwezig, trots op hun molen. Lokale en regionale media deden vaak verslag van het bezoek.

Fotografie Nico Papineau Salm, Wim Giebels, Laura Mens

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!