Routes langs molens

Routes langs molens

Oudendijkse molen, Hoornaar - Wendy Nooijen

Van molens kun je op verschillende manieren genieten: wandelend, fietsend, met de auto of op de motor. Er zijn volop websites waar je prachtige routes kunt vinden. We wijzen je graag de weg en zetten een aantal websites met routes langs molens in Nederland op een rij. Er is altijd wel een route te vinden die bij jou past. Veel plezier!

Lime
Voorkant route brochure

Gratis wandel- en fietsrouteboekje langs molens

Lekker een dagje eropuit, wandelend of op de fiets langs ons mooie erfgoed.  In de brochure staan 12 routes verspreid over Nederland. Download hieronder de herziene versie van ons gratis wandel- en fietsrouteboekje.

 

Lime
Zij is molenaar

Zij is Molenaar

Maak via de fietsroutes in Utrecht van Zijismolenaar.nl kennis met molens waar vrouwelijke molenaars draaien. Bij de molens kun je een QR-code scannen en naar hun verhalen luisteren. Een perfecte fietspauze.

Lime
Fietsnetwerk

Fietsroutes langs de mooiste molens

Fietsnetwerk.nl is een aanbieder van thematische fietsroutes langs het fietsknooppuntennetwerk. Je vindt hier een enorm aanbod aan routes door heel Nederland. Deze zijn voorzien van bijzondere afstap-momenten. Onder het thema ‘molens’ vind je een groot aantal routes langs molens.

Lime
WandelZoekpagina

Ontdek Nederland met meer dan 5.000 wandelroutes

Wandelzoekpagina biedt wandelaars meer dan 5.000 dagwandelingen, wandelkaarten, stadswandelingen, GPS-wandelingen en themawandelingen in Nederland, waaronder tientallen molenwandelingen.

Lime
SIMAV

Waar molens fraai boven het landschap uitsteken

Ontdek de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden (in Zuid-Holland en Utrecht) met drie molenfietsroutes. De routes voeren langs prachtige streken waar Molenstichting SIMAV 33 molens in beheer heeft.

Lime
Watermolen Oploo

Proef de Brabantse én Limburgse cultuur

Vereniging Molenvrienden Land van Cuijk heeft een zestal fietsroutes gemaakt langs molens in het Land van Cuijk en Nationaal Park De Maasduinen. Dubbel genieten van de fietsroutes door het Brabantse én Limburgse landschap dus!

Lime
Molen De Groote Polder

Fietsen langs Groninger molens

Geniet van fietsroutes langs polder- en korenmolens in Groningen. Molenstichting Midden- en Oost-Groningen heeft twee routes samengesteld langs molens van de stichting. De routes zijn voorzien van diverse horeca-adressen en andere bezienswaardigheden op de route.

Lime
Via Molina

Culturele molenroutes door Europa

Via Molina wil door heel Europa molenroutes toegankelijk maken voor het publiek. Zo zijn er diverse routes in Nederland uitgezet, maar bijvoorbeeld ook in Denemarken.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!