De Hollandsche Molen zet zich als belangenvereniging al sinds 1923 in voor het voortbestaan, malend en draaiend houden van de wind- en watermolens van Nederland. Om deze doelen te bereiken is De Hollandsche Molen actief voor iedereen die in molens is geïnteresseerd, voor moleneigenaren en andere molenprofessionals.

Blauw
Liefhebber

Voor molenbezoekers en liefhebbers

De Hollandsche Molen brengt de molen en het molenbehoud voortdurend onder de aandacht van de samenleving. Denk aan het organiseren van de jaarlijkse Nationale Molendag en het vertellen van verhalen over molens in Nederland via on -en offline kanalen. Speciaal voor kinderen zijn er de Molenmaatjes.

Blauw
De Ooievaar

Voor het molenkader

We staan molenbezitters bij met technische adviezen voor effectief onderhoud, en technisch en historisch verantwoorde restauraties. Als landelijke molenvereniging waken we ook over een goede inrichting van de molenomgeving, de zogenaamde molenbiotoop. Deze moet beschermd worden tegen oprukkende bebouwing en beplanting.

Verder nemen we het molenaarsexamen af bij kandidaten die bij Het Gilde van Molenaars de opleiding tot molenaar hebben gevolgd. Ook bemiddelen we bij overheid en particuliere organisaties voor het verkrijgen van subsidies en fondsbijdragen voor restauratie en onderhoud.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!