Onze ANBI-status

Onze ANBI-status

Oliemolen

De Hollandsche Molen heeft van de Belastingdienst de ANBI-status gekregen en is bovendien aangemerkt als culturele instelling (CI-status). Dit heeft als voordeel dat giften tot 125% van het belastbare inkomen kunnen worden afgetrokken. Ook zijn wij over de ontvangen giften en nalatenschappen geen schenk- en erfbelasting verschuldigd. Zo wordt iedere gift geheel besteed aan de beleving, bescherming en belangenbehartiging van de molens in Nederland.

Blauw
Logo_Erkend_Goed_Doel CBF

Erkend Goed Doel

De Hollandsche Molen is een Erkend Goed Doel. De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF (toezichthouder van Erkende Goede Doelen) wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven, omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Blauw
Logo ANBI

Formele stukken

Iedere ANBI is verplicht haar basisgegevens te publiceren op haar website. We zetten de documenten hieronder op een rij.

Codes en richtlijnen

De Hollandsche Molen volgt voor haar medewerkers de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Voor de bepaling van het bezoldigingsbeleid en vaststellen van de beloning van de directie volgt De Hollandsche Molen de Adviesregeling Beloning Directeuren van Goede Doelen Nederland (GDN, voorheen VFI) en de Code Wijffels. Voor haar beleggingsbeleid sluit de vereniging aan bij de richtlijn duurzaam beleggen van Goede Doelen Nederland. De Hollandsche Molen onderschrijft verder de Fair Practice Code, de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit en Inclusie.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!