100 jaar De Hollandsche Molen

100 jaar De Hollandsche Molen

Zandwijkse molen, Uppel

Wij bestaan dit jaar 100 jaar! Om dit te vieren hebben wij verschillende jubileumactiviteiten georganiseerd. Vier jij ons jubileum met ons mee?

Lime
Postzegels

Speciale jubileumuitgaven

Feest met ons mee en koop het unieke jubileumboek 'Van werktuig tot wereldmerk' en/of de speciale molenpostzegels in onze winkel.

22 april 2023

Presentatie onderzoek Collectie molens

Natuurlijk kennen we alle molens in ons land, maar een goed overzicht van molenerven, gemechaniseerde aandrijfmechanismes, bijgebouwen, complexen, bemalingsstructuur, landschap en immateriële waarden ontbreekt. We presenteren een verbeterd overzicht ten behoeve van onderzoek en beleid.

Blauw
MF01

22 april 2023

Molenfestival

Op molen De Ster in Utrecht presenteren we de wereld van molens, met workshops, lezingen, muziek en heel veel gezelligheid.

Lime
4_034_12mei2023_DeRoosDelft_DSF2299.jpg

12 mei 2023

Presentatie boek 100 jaar molenbehoud

Bij een jubileum hoort een boek. Vlak voor Nationale Molendag presenteren we het eerste exemplaar van ons jubileumboek tijdens een feestelijke bijeenkomst.
Prinses Beatrix mocht het eerste exemplaar in handen nemen.

13-14 mei 2023

Nationale Molendag XL

De 50ste editie van Nationale Molendag is een extra feestelijke, met volop culturele activiteiten in het hele land. In samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars verwachten we wederom heel veel bezoekers op onze molens te ontvangen en rond te leiden.

Paars

September 2023

Molenprijs XL

Het Nederlandse publiek kan ook in 2023 stemmen op een molenproject voor de jaarlijkse VriendenLoterij Molenprijs. De winnaar ontvangt ditmaal € 100.000 en krijgt daarmee de kans om een droom te verwezenlijken, bijvoorbeeld een restauratie of een educatieve ruimte.

Oktober 2023

Kinder-VIP Feest

In samenwerking met Nederland Monumentenland organiseren wij een speciaal VIP-feest voor kinderen. Meer informatie volgt.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!