100 jaar De Hollandsche Molen

100 jaar De Hollandsche Molen

Zandwijkse molen, Uppel

Wij bestaan dit jaar100 jaar! Om dit te vieren hebben wij verschillende jubileumactiviteiten georganiseerd. Vier jij ons jubileum met ons mee?

22 april 2023

Presentatie onderzoek Collectie molens

Natuurlijk kennen we alle molens in ons land, maar een goed overzicht van molenerven, gemechaniseerde aandrijfmechanismes, bijgebouwen, complexen, bemalingsstructuur, landschap en immateriële waarden ontbreekt. We presenteren een verbeterd overzicht ten behoeve van onderzoek en beleid.

Blauw
De Ster

22 april 2023

Molenfestival

Op molen De Ster in Utrecht presenteren we de wereld van molens, met workshops, lezingen, muziek en heel veel gezelligheid.

8–11 mei 2023

Molenkidsweek

Voor kinderen organiseren we de Molenkidsweek. Samen met de Molenmaatjes organiseren we een scala aan feestelijke activiteiten. Ouders met kinderen en scholen worden actief benaderd om het feest mee te vieren op de molen.

Lime

12 mei 2023

Presentatie boek 100 jaar molenbehoud

Bij een jubileum hoort een boek. Vlak voor Nationale Molendag presenteren we het eerste exemplaar van ons jubileumboek tijdens een feestelijke bijeenkomst.

13-14 mei 2023

Nationale Molendag XL

De 50ste editie van Nationale Molendag is een extra feestelijke, met volop culturele activiteiten in het hele land. In samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars verwachten we wederom heel veel bezoekers op onze molens te ontvangen en rond te leiden.

Ga naar de pagina:

Benieuwd of een molen bij jou in de buurt dat weekend open is?

Blauw
Kruirad Oudegein

Juni 2023

Nederlands Kampioenschap Molenkruien

Welk team kan het snelst een wiekenkruis op de wind zetten? Het Nederlands Kampioenschap Molenkruien nodigt molenteams uit te strijden om de allereerste trofee van snelste kruier. Een ludieke manier om onze molens publiciteit te geven.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de pagina:

Paars

September 2023

Molenprijs XL

Het Nederlandse publiek kan ook in 2023 stemmen op een molenproject voor de jaarlijkse VriendenLoterij Molenprijs. De winnaar ontvangt ditmaal € 100.000 en krijgt daarmee de kans om een droom te verwezenlijken, bijvoorbeeld een restauratie of een educatieve ruimte.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!