Presentatie Jubileumboek

Presentatie Jubileumboek

4_034_12mei2023_DeRoosDelft_DSF2299.jpg

Op 12 mei 2023 is het eerste exemplaar van ons jubileumboek ‘Van werktuig tot wereldmerk’ overhandigd aan prinses Beatrix, beschermvrouwe van De Hollandsche Molen.

Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij molen De Roos in Delft. Onder de genodigden waren onder andere de burgemeester van Delft, medewerkers van het boek en molenaars van De Roos.

Prinses Beatrix ontving het boek uit handen van Nicole Bakker, directeur-bestuurder van de vereniging. Daarna werd de prinses door fotograaf Ezra Böhm rondgeleid door de tentoonstelling met foto’s die hij voor het jubileumboek heeft gemaakt.

Deze fototentoonstelling is van 4 tot en met 31 juli 2023 te zien in het Bezoekerscentrum van Kinderdijk, en van 3 augustus tot en met 10 september 2023 in de Museummolen in Schermerhorn. Daarna gaat de tentoonstelling van 12 september tot en met 29 oktober 2023 naar Molenmuseum De Valk in Leiden.

Fotografie Wim Giebels

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!