Martien van Balgooi

22 juni 2023

Martien van Balgooi

Martien van Balgooi

Vorige week ontvingen we de rouwkaart met daarin de mededeling dat Martien van Balgooi was overleden. Ondanks het feit dat hij al langere tijd ziek was, kwam het onverwacht.

Martien was lid van De Hollandsche Molen sinds 2008 en vrijwilliger bij de Stichting Molendocumentatie sinds 2021 en sindsdien onderdeel van het team.

Martien was een betrokken collega, voor wie geen moeite teveel was. Voor het metamorfose-project heeft hij veel betekend, met name voor het plaatsen en splitsen van documenten. Ook voor puur technische werkzaamheden draaide hij zijn hand niet om. Daarnaast heeft hij heeft er voor gezorgd dat alle molens waar foto’s van zijn, ook daadwerkelijk met een foto worden getoond in allemolens.nl.

Zijn interesse in de molenhistorie van Mijdrecht en omgeving bleek uit uitgebreide discussies over de zaagmolens die daar hebben gestaan. Hij deed veel van huis uit, maar het was altijd ook heel plezierig als hij langskwam en een dagje op kantoor werkte. Helaas wat dat van korte duur en heeft hij door zijn ziekte zijn werkzaamheden moeten neerleggen. Het bericht over zijn overlijden kwam  onverwacht en hij verliet zijn geliefden veel te snel. Hij laat een groot gemis achter in de molenwereld.

Wij wensen zijn nabestaanden heel veel sterkte met dit zware verlies. We zullen hem missen.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!