Nico's molenstoer gaat naar Duitsland

1 augustus 2023

Nico's molenstoer gaat naar Duitsland

Salm bij Lisserpoelmolen Wim Giebels

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus bezoekt voorzitter Nico Papineau Salm de drie molens van de nieuw opgerichte Mühlendreieck Landkreis Diepholz: de Labbus-molen in Sulingen, de historische motormolen in Neubruchhausen en de watermolen Bruchmühlen in Bruchhausen-Vilsen.

Het doel van de reis is om de internationale samenwerking verder vorm te geven, de molendriehoek bekend te maken en de samenwerking tussen de molens te bevorderen. Naar aanleiding van zijn afgelopen 100-molens toer heeft Nico een uitnodiging ontvangen van de organisatie van de Mühlendreieck om de drie molens als nummer 101, 102 en 103 op zijn lijst te bezoeken. 

Om de aantrekkelijkheid van de Mühlendreieck te vergroten, is er in totaal ongeveer een 45 km lange, goed begaanbare fietstocht in drie etappes uitgewerkt, die langs de drie molens gaat. Op vrijdagmiddag en zaterdag fietst Nico samen met vertegenwoordigers van de afzonderlijke molens de nieuwe fietsroute en wordt hij in elke molen feestelijk ontvangen.

Vrijdag bezoekt hij de Wassermühle Neubruchhausen, een pas gerestaureerde en technisch volledig uitgeruste motormolen en voormalige watermolen. Daarna wordt hij op zaterdag in de watermolen in Bruchmühlen bij Bruchhausen-Vilsen verwelkomd met een feestelijke brunch. Tot slot fietst de groep verder richting Sulingen en komt rond het middaguur aan bij de Labbus-molen.

Klik hier om het hele persbericht te lezen.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!