Molen Aeolus wint de VriendenLoterij Molenprijs 2023

12 oktober 2023

Molen Aeolus wint de VriendenLoterij Molenprijs 2023

winnaar MP 2023

Molen Aeolus in Vlaardingen is de glorieuze winnaar van de VriendenLoterij Molenprijs 2023. Dit maakte Nicole Bakker, directeur-bestuurder van De Hollandsche Molen, op 12 oktober bekend op de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther. Het vrijwilligersteam van de Aeolus wist in de stemperiode van 6 september tot 1 oktober 12.113 stemmen te verzamelen en bleef daarmee de drie concurrerende molens voor. De Vlaardingers gaan met de hoofdprijs van € 100.000 naar huis, een extra hoog bedrag in verband met het 100-jarig jubileum van De Hollandsche Molen.

Arjen van Duijvenbooden, voorzitter van Stichting Exploitatie Molen Aeolus, is ontzettend blij met de winst: “Oorspronkelijk wilden we voor 1 steenkoppel geld werven, maar nu kunnen we 2 koppels laten restaureren. Het bedrag kunnen we bovendien gebruiken om een plek in te richten om organisaties uit de omgeving te ontvangen en educatieve activiteiten te organiseren.”

Op de tweede plaats eindigde met 10.646 stemmen de Lonneker Molen in Lonneker (Enschede). Molen Den Oord in Ommen volgde met 6.130 stemmen en molen De Harmonie in Biervliet wist 4.626 stemmen binnen te slepen. Deze molens krijgen het aantal stemmen in euro's uitgekeerd, waarmee zij een mooie start kunnen maken voor verdere financiering van hun molendromen.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!