Geef de jeugd de ruimte bij de Lonneker Molen

Geef de jeugd de ruimte bij de Lonneker Molen

De Lonneker Molen in Lonneker

Nieuwe ontvangstruimte voor kinderen ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!’

De beltmolen in Lonneker uit 1850 is oud, maar volgens Ans Purmer van Stichting Lonneker Molen nog springlevend. Bij de Lonneker Molen komen jaarlijks 750-1.000 kinderen vanuit de scholen uit de wijde omgeving. Molenaar Frank de Bont en het educatieteam laten de kinderen graag alles zien en beleven. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

De goede ontvangstruimte is hiervoor hard nodig. Nu is er buiten is ruimte genoeg, maar binnen is dat helaas heel anders. Bezoekende schoolklassen worden op uitklapbankjes in een schuurtje gezet om de mooie film over de molen te zien en het verhaal van de gids en de molenaar te horen. Niet heel handig en ook niet veilig tussen het gereedschap. Bovendien is het er in de winter veel te koud om groepen te ontvangen. De Stichting heeft daarom een prachtig plan voor de ontvangstruimte naast de molenschuur, met een mooi uitzicht op de molen en voldoende faciliteiten. Met het geld van de Molenprijs kan dit plan worden uitgevoerd.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!