Laat molen Aeolus weer malen op de wind!

Laat molen Aeolus weer malen op de wind!

Vlaardingen Aeolus

Molen Aeolus ziet er tiptop uit. Maar dat is helaas alleen de buitenkant. Molenaar Peter van der Windt zou dolgraag weer willen malen op de wind: ‘Het maalwerk in de molen is totaal versleten en niet meer te gebruiken. Dat waar de molen voor is kan hij dus niet meer doen. En dat doet pijn.’

De molenaar en de gidsen willen dolgraag weer aan de vele bezoekers laten zien dat de eeuwenoude constructie nog werkt. De Molenprijs moet het herstel van het maalwerk mogelijk maken. Met de hoofdprijs wil de stichting ook enkele andere faciliteiten voor bezoekers realiseren, zoals een toilet en een ontvangstruimte.

Molen Aeolus werd in 1790 gebouwd en had twee voorgangers. Er komt al 600 jaar meel van deze plek. In de molenwinkel kan ook nu nog iedereen terecht voor heerlijke meelmixen, koekjes en andere lekkernijen. Het zou toch fantastisch zijn als de molen dat meel straks ook weer zelf kan malen.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!